Wat zijn crypto obligaties?

Crypto obligaties zijn vrijwel hetzelfde als normale obligaties, wat een bewijs van lening is. Koopt u een obligatie, dan leent u als het ware geld uit aan de uitgever van de obligatie. De uitgever kan verschillende voorwaarden aan de obligatie stellen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld beloven om het geld inclusief rente na een bepaalde tijd terug te betalen. Hierdoor kan de aankoop van obligaties een aantrekkelijke belegging zijn.

Veel overheden geven obligaties uit om zo aan geld te komen. Bij de uitgifte van zo’n obligatie wordt altijd een eindvervaldag vermeld. Op deze dag zal de overheid het geld terugbetalen, inclusief een mogelijke rente. Veel mensen handelen in obligaties. De rente kan namelijk, naargelang de economische situatie van een land, variëren. Het kan op het ene moment dus (minder) aantrekkelijker zijn om een obligatie te bezitten dan op het andere moment.

De afgelopen jaren zijn er ook crypto obligaties op de markt gekomen. Dit is een type obligatie die door bedrijven wordt uitgegeven en mensen de kans geeft te profiteren van de mogelijke rendementen die men bij de handel in crypto kan behalen. Dit type staat ook wel bekend als een Bitcoin obligatie.

Wat zijn crypto obligaties?

Een crypto obligatie is in essentie niets anders dan een normale obligatie. Echter worden dit type obligaties gebruikt voor mensen die graag willen profiteren van de rendementen die met crypto te behalen vallen, zonder zelf geld te hoeven beleggen.

beleggen in bitcoin en crypto

Bij de aankoop van een crypto obligatie leent u een bepaald bedrag uit aan de uitgever van de crypto obligatie. De uitgever zal het geleende bedrag vervolgens investeren in crypto valuta en proberen een positief rendement te behalen.

In de voorwaarden van de crypto obligatie staat opgenomen of de koper van de obligatie een beloning (rente) ontvangt voor het uitlenen van het geldbedrag. Zo kan de rente bijvoorbeeld gekoppeld worden aan de opbrengsten uit de cryptobeleggingen. Op deze manier kunnen mensen hun geld laten beleggen in crypto zonder gebruik te maken van een beleggingsfonds. Een bedrijf dat crypto obligaties uitgeeft is dus niet hetzelfde als een crypto beleggingsfonds.

Is een Bitcoin obligatie anders?

Soms komt u de term ‘Bitcoin obligatie’ tegen. Dit type obligatie is in essentie hetzelfde als een crypto obligatie, alleen zal de uitgever van de Bitcoin obligatie het opgehaalde geld alleen in Bitcoin beleggen. Bij een crypto obligatie kan het opgehaalde geld ook in andere cryptocurrencies belegd worden. Denk aan altcoins als Ethereum (ETH), Solana (SOL), Terra (LUNA) en Cardano (ADA).

Wanneer u wilt beginnen met beleggen in Bitcoin, maar zelf geen kennis over dit beleggingsproduct heeft, kan investeren in crypto obligaties verstandig zijn. Houdt er wel rekening mee dat er altijd risico’s gebonden zijn aan het aanschaffen van beleggingsproducten. Dat geldt voor aandelen, cryptocurrencies en dus ook crypto obligaties. Vaak worden crypto obligaties als veiliger alternatief beschouwd, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Waar crypto obligaties kopen?

Crypto obligaties koopt u bij Crypto Select Invest. Dit is een Nederlandse investeringsmaatschappij dat verschillende crypto obligaties uitgeeft. Het is mogelijk om mee te doen aan Crypto Select door 5 crypto obligaties ter waarde van 1000 euro aan te schaffen. Dit betekent dat u bereid moet zijn minimaal 5000 euro te investeren in Crypto Select Invest. De crypto experts van Crypto Select zullen het opgehaalde geld vervolgens gebruiken voor crypto trading.

Stichting Bewaarder EuroGroei Fondsen is een onafhankelijke stichting die controle houdt over alle fondsen. Zij zorgen ook voor het innen en vrijgeven van investeringsgelden en het distributeren van gelden. Alle voorwaarden zijn vastgelegd in de obligatievoorwaarden. Wilt u de obligatievoorwaarden lezen en meer te weten komen over Crypto Select Invest? Dat vind u hier.

logo van crypto select invest