Waarom beleggen in crypto?

U kunt overwegen om geld dat op korte termijn niet nodig is te beleggen in crypto. Er zijn meerdere redenen te geven waarom dit een aantrekkelijke vorm van beleggen is.

1. Enorm potentieel

beleggen in een crypto fonds

Pas in 2008 werd de eerste cryptovaluta (Bitcoin) bedacht door Satoshi Nakamato. Even ter vergelijking: het eerste aandeel ter wereld (van de VOC) werd in 1602 uitgegeven in Amsterdam. De cryptomarkt staat dus nog in zijn kinderschoenen, wat kan duiden op een groot potentieel.

Voornamelijk de techniek (blockchain) zorgt ervoor dat cryptovaluta’s in de toekomst erg veel waard kunnen worden. Er komen steeds meer nieuwe projecten bij welke een daadwerkelijke functie bieden. Crypto is dus, wat veel echter wel mensen denken, géén gebakken lucht.

Wanneer u in de eerste jaren van de AEX in deze index had belegd, zou uw investering nu een ontzettend hoog rendement hebben behaald. Dat geldt ook voor crypto. Nu de markt nog jong is, is het veel makkelijker om op de lange termijn gezien een hoog rendement te behalen. Door het hoge potentieel kan het erg aantrekkelijk zijn om nu te beleggen in crypto.

2. Aantrekkelijke winstpotentie

De extreme volatiliteit van koers van cryptomunten zorgt ervoor dat er spectaculaire winsten te behalen zijn. Over het algemeen is het rendement uit een investering in crypto dan ook vele malen hoger dan bij traditionele beleggingsvormen. Natuurlijk biedt dit geen garantie. Er zijn natuurlijk ook risico’s verbonden aan het beleggen in cryptovaluta.

In juni 2020 stond de koers van Ethereum op een waarde van ongeveer $240, terwijl de koers een jaar later (juni 2021) op een waarde van $2.380 stond. Dat is dus een rendement van zeker 900% in een jaar tijd. Het is vrijwel onmogelijk om zulke rendementen te behalen bij andere beleggingsvormen.

Ethereum is geen uitzondering op deze regel. De rendementen die bij cryptomunten te behalen zijn liggen over het algemeen altijd vele malen hoger dan bij traditionele beleggingen. In juni 2020 stond de waarde van Bitcoin op $9.400, terwijl het een jaar later (juni 2021) op een waarde van $35.500 staat, wat een rendement van 275% vertegenwoordigt.

3. Populariteit onder grote bedrijven stijgt

In 2017 waren het vooral particulieren die besloten om te investeren in crypto. Dit was ook één van de redenen dat de markt in 2018 instortte.

crypto bitcoin altcoins

Op dit moment is er echter iets anders aan de hand. Het zijn voornamelijk de grote bedrijven en bekende namen die het voortouw nemen. Zo hebben PayPal en Twitter aangegeven ook Bitcoin-betalingen toe te voegen aan hun betaalsysteem. Ook zijn er steeds vaker grote en bekende banken en fondsbeheerders die aangeven cryptovaluta in hun portfolio te hebben opgenomen, of zelfs eigen cryptofondsen lanceren. Denk hierbij aan BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. En zelfs de Europese Centrale Bank heeft in samenwerking met Goldman Sachs, Bank Santander en Société Générale een 2 jaars obligatie uitgegeven op Ethereum.

Dit lijkt echter pas het begin. El Salvador heeft inmiddels als eerste land ter wereld Bitcoin als wettig betaalmiddel erkend. En op 19 oktober j.l. werd het eerste Amerikaanse Bitcoin exchange-traded fund (ETF) gelanceerd. De beursintroductie was uitermate succesvol. Geen enkele andere ETF zag op de eerste dag zo’n hoog handelsvolume als ProShares’ BITO fonds met een waarde van meer dan $1 miljard.

Inmiddels is het ook mogelijk om op de Europese aandelenmarkt beleggen in een Bitcoin ETF. Hieruit hebben wij geconcludeerd dat dat cryptovaluta een steeds belangrijkere rol speelt, voor zowel particulieren als grote bedrijven.

4. Hoger rendement dan bij traditionele beleggingsvormen

Al jaren beleggen mensen in verschillende financiële producten, zoals aandelen, onroerend goed, goud en natuurlijk de traditionele spaarvormen. Crypto is in vergelijking met deze beleggingsproducten een relatief nieuwe beleggingscategorie.

Jarenlang werden investeringen in goud als een veilige haven gezien. Hetzelfde gold voor sparen bij de bank. Tegenwoordig levert spaargeld echter weinig tot niets op, en is er zelfs sprake van negatieve rente, waardoor het geld kost om geld aan te houden op een spaarrekening. En dan hebben we het nog niet gehad over fiscale druk en inflatiecorrecties.

Het is lastig om een goede vergelijking te maken van de rendementen van al deze verschillende beleggingsvormen. Zo kan de gekozen periode zeer bepalend zijn voor de uitkomst van de vergelijking. Omdat de cryptomarkt relatief jong is, is het niet mogelijk om heel ver terug te gaan in de tijd. Wel hebben we kunnen vaststellen dat de koersen van diverse valuta sinds het bestaan explosief zijn gestegen.

Hieronder ziet u wat het gemiddelde rendement van de meest populaire beleggingsproducten van 2020 waren.

rendement beleggingen en crypto

Waarom beleggen in Crypto Select Invest?

Ondanks de vele voordelen, is beleggen in crypto niet geheel zonder risico. Er is kennis over de cryptomarkt nodig om de kans op een positief rendement te vergroten. Daarnaast is de cryptomarkt ook nog eens sterk onderheven aan een hoge volatiliteit, waardoor het lastig voor beginnende beleggers is om een succesvolle belegging te doen.

Het is ook mogelijk om het door een expert te laten doen, zoals Crypto Select Invest. Hier leest u meer over deelname aan het Crypto Select Invest.

logo van crypto select invest