Welke strategieën gebruiken we?

Net zoals bij de handel in aandelen, zijn er ook bij crypto trading verschillende strategieën die men zou kunnen toepassen. Deze strategieën helpen om een positief rendement te kunnen behalen. Natuurlijk biedt dit nog geen volledige garantie.

Om deze verschillende strategieën te kunnen toepassen, is ervaring binnen de cryptowereld een must. Hierdoor kan het veel tijd, geld en moeite kosten voordat u daadwerkelijk een positief rendement uit uw crypto investering haalt.

Door meerdere verschillende strategieën te volgen, zorgen wij voor een spreiding van het risico. Mocht er bijvoorbeeld een verlies worden behaald op één van deze strategieën, kan het daadwerkelijk verlies worden beperkt door de mogelijke winsten van de andere strategieën.

Lange termijn strategie

Het is voor veel mensen onbekend dat men met een cryptomunt vaak een groter doel voor ogen heeft. De meeste cryptoprojecten proberen veranderingen te realiseren met gebruikmaking van de blockchain technologie. Wanneer hier breed geloof in is, of succes mee wordt geboekt kan het zo zijn dat een project dat nu nog niet veel waard is, over enkele jaren hard in waarde is gestegen.

koers van cryptocurrencies

Daarom zijn beleggingen voor de lange termijn onderdeel van de strategie die Crypto Select Invest zal volgen.

Algoritmische trading

Handel in cryptovaluta is vaak gebaseerd op data. Op basis van gegevens kunnen wiskundige algoritmes en modellen worden gevormd, die bepalen op welke positie een cryptomunt ingekocht en verkocht kan worden om een zo goed mogelijk rendement te kunnen behalen binnen het gekozen risicoprofiel.

Ook geautomatiseerde handel met gebruikmaking van algoritmes maken deel uit van onze strategie.

Korte termijn strategie

Korte termijn investeringen zijn voornamelijk weggelegd voor experts die hier al jaren ervaring mee hebben. In de cryptowereld staat dit soort handelaren beter bekend als day traders, wat betekent dat zij een positie voor korte periode vasthouden. Dit kan van enkele minuten tot enkele uren of dagen duren.

Door middel van technische analyse wordt gekozen om long of short te gaan en te profiteren van een snelle op- of neerwaartse beweging van de markt.

In aanvulling op de gebruikte algoritmes maken we hier ook gebruik van.

logo van crypto select invest