Risico’s van beleggen in crypto

Beleggen gaat nooit zonder risico’s. Dat geldt voor aandelen, vastgoed, goud, maar natuurlijk ook voor crypto. Veel mensen verwachten dat de risico’s van beleggen in crypto groter zijn dan voor andere beleggingsvormen. In zekere zin klopt dat, al zijn er ook een aantal risico’s die in mindere maten terug te vinden zijn bij andere vormen van beleggingen.

Hoge volatiliteit

Het mag duidelijk zijn dat de cryptomarkt is onderheven aan een hoge volatiliteit. De koers van Bitcoin kan in enkele dagen in waarde halveren of verdubbelen. Het is een fenomeen dat buitengewoon is voor andere beleggingsvormen.

koers van cryptocurrencies

De koersschommelingen kunnen door verschillende factoren veroorzaakt worden. Waar het bij aandelen vooral wordt veroorzaakt door interne zaken die binnen een bedrijf spelen, wordt de waarde van crypto vaak bepaald door externe factoren. Zo kan een Tweet welke door een belangrijk persoon wordt geplaatst de koers van een munt ontzettend hard doen laten stijgen of dalen.

Voor beginners is de hoge volatiliteit lastig te begrijpen, en zorgt het vaak voor een afschrikkende werking. Omdat er binnen de cryptomarkt meer onervaren beleggers aanwezig zijn dan binnen andere beleggingsmarkten, zien we dat deze beleggers hun cryptomunten snel verkopen zodra er een prijsdaling is. Dit veroorzaakt natuurlijk een groter aanbod en lagere vraag, wat de koers nog sneller doet laat dalen.

De volatiliteit kan dus verschillende oorzaken hebben, maar is hoe dan ook een groot risico. Het is belangrijk om op het juiste moment een cryptovaluta aan te kopen en vervolgens weer te verkopen. Hiervoor is enige jaren ervaring nodig, welke de meeste beleggers niet hebben.

Complexe technologie

Een van de ongeschreven regels omtrent beleggen is dat men nooit zou moeten beleggen in iets dat hij of zij niet begrijpt. Dat geldt natuurlijk ook voor cryptovaluta.

crypto bitcoin altcoins

Om de potentie in een munt of project te kunnen zien, is veel technische en fundamentele kennis over blockchain en cryptocurrency nodig. Zodra u dit goed begrijpt wat crypto en blockchain is, is de kans op een positief rendement uit uw investering vele malen groter dan wanneer u zonder enige kennis in een cryptomunt investeert.

De technologie achter cryptocurrencies is echter niet makkelijk te begrijpen. Het is daarom voor veel mensen ook lastig om te kunnen redeneren waarom ze in een bepaalde cryptomunt investeren. Dit kan resulteren in een negatief rendement, gezien men de mogelijke potentie in een munt niet goed heeft ingeschat.

Hoger aantal scams

Oplichting is van alle tijden. Echter zien we dat het aantal scams en oplichtingspraktijken de laatste jaren vooral binnen de cryptowereld is toegenomen. Dit komt doordat dit een van de snelst groeiende financiële markten ter wereld is, waar ontzettend veel geld in omgaat. Dat trekt natuurlijk ook mensen met een slechte bedoeling aan.

Veel van deze scams zijn zo goed opgezet, dat er veel beginners zijn die hier met open ogen intrappen. Denk bijvoorbeeld aan de nepadvertenties over Bitcoin waar ook veel BN’ers in te zien waren.

Crypto Select Invest begrijpt dat vertrouwen erg belangrijk is. Daarom werken wij samen met het Stichting Bewaarder EuroGroei Fondsen. Deze stichting controleert alles wat het Crypto Select Invest doet, om zo de veiligheid en belangen voor alle betrokken partijen te kunnen garanderen.

Hoe kan ik beleggen in crypto zonder deze risico’s?

Na het lezen van de risico’s die beleggen in crypto met zich meebrengt, voelt u zich misschien afgeschrikt om hierin te beleggen. Dat is niet nodig, omdat u ook kunt besluiten om te beleggen in Crypto Select Invest. Onze experts zullen vervolgens uw geld beleggen in cryptocurrencies. Lees hier meer over Crypto Select Invest en hoe u zich kunt aanmelden.

logo van crypto select invest