Veilig in crypto beleggen met deze 7 tips

Veilig in crypto beleggen is niet voor iedereen weggelegd. Als we het internet mogen geloven zijn veel mensen rijk geworden door een investering in cryptocurrency. Natuurlijk kan men ook veel geld verliezen door te beleggen in cryptocurrency. Toch horen we hier minder vaak over dan de succesverhalen.

U kunt zelf veel doen om de kans op een winstgevende investering te vergroten. We kijken graag met u mee naar hoe u zo veilig mogelijk in crypto kunt beleggen. Hieronder hebben wij een aantal tips opgesteld die u daar zonder twijfel bij helpen.

Tip 1: Doe altijd onderzoek naar uw belegging

Een winstgevende belegging begint bij gedegen onderzoek. Investeer niet zomaar in een cryptomunt, maar voer altijd een technische analyse of fundamentele analyse uit. Bij een technische analyse onderzoekt u de historische koersgegevens en probeert u patronen in de huidige koers te vinden. Op basis daarvan kunt u een voorspelling doen. Een technische analyse wordt veelal door daghandelaren uitgevoerd. Zij investeren in crypto op de korte termijn.

Beleggers die op de lange termijn beleggen kiezen vaak voor een fundamentele analyse. Daarbij doen ze onderzoek naar een cryptocurrency en de markt. Wie zit er in het team? Welk probleem lost het crypto project op? Welke andere projecten lossen dit probleem ook op? Wat is het verschil met concurrenten? Wie zijn de partners? Etc.

Tip 2: Schrijf bevindingen op en stel een doel

Stel een doel op en houdt alle bevindingen bij. Bepaal van te voren wat het instapmoment is, en op welke koerswaarde u de cryptocurrency wilt verkopen.

Op het moment dat u uw doelstelling heeft behaald, bijvoorbeeld een waardestijging van 10%, is het belangrijk om te handelen en de positie te sluiten. Zo voorkomt u dat u de cryptocurrency te laat verkoopt. En gaat een investering fout? Dan kunt u altijd uw bevindingen teruglezen om te zien waar het fout is gegaan. Zo leert u van fouten en wordt u een steeds betere belegger.

beleggen in bitcoin en crypto

Tip 3: Koop crypto bij een betrouwbare exchange

Cryptocurrency kunt u bij een crypto exchange of broker kopen. Dit is een website waar u fiat valuta kunt omwisselen voor cryptocurrency, of cryptomunten tegen andere cryptomunten kunt verhandelen. De laatste jaren weten oplichters steeds vaker een nep-exchange op te zetten. Voor gebruikers lijkt de exchange betrouwbaar, maar nadat ze geld hebben overgemaakt, zullen ze hun cryptocurrencies nooit ontvangen.

Koop daarom alleen bij een betrouwbare exchange cryptocurrency. In Nederland en België kunt u crypto kopen bij Bitvavo, Binance of KuCoin. Dit zijn betrouwbare platforms voor het kopen van cryptocurrency.

Tip 4: Bewaar crypto in een hardware wallet

Een hardware wallet is een uitneembare wallet, vaak in de vorm van een USB-stick. Wanneer de hardware wallet, ook wel cold wallet genoemd, met geen enkel apparaat is verbonden, kan niemand bij de cryptocurrencies op de wallet komen. Wanneer u uw cryptomunten veilig wilt bewaren, kunt u het beste kiezen voor een hardware wallet.

Er zijn verschillende uitgevers van hardware wallets, waarvan Ledger en Trezor het bekendst en betrouwbaarst zijn.

crypto bewaren in een hardware wallet

Tip 5: Volg niet zomaar het advies van anderen

Ook anderen mensen beleggen hun geld in crypto. Veel mensen geven maar al te graag investeringsadvies aan anderen. Toch is het belangrijk om, hoe verleidelijk ook, niet zomaar klakkeloos het advies van anderen te volgen. Voer een investering alleen uit wanneer u hier zelf onderzoek naar heeft gedaan en u de belegging met onderbouwde standpunten kunt beargumenteren.

Veel mensen hebben last van FOMO, wat staat voor Fear Of Missing Out. Wanneer men hoort dat een grote groep mensen een bepaalde cryptocurrency koopt, is men geneigd om deze cryptocurrency ook te kopen. Dit komt doordat men bang is om als enige iets te missen. Binnen de beleggingswereld blijkt dat FOMO veelal uitloopt op een verliesgevende belegging.

Tip 6: Pas op voor scams en oplichting

Waar geld te verdienen valt, zijn oplichters actief. Sommige cryptocurrencies worden als pump-en-dump opgezet. De oprichters van de cryptocurrency hebben dan het grootste aantal munten in bezit. Wanneer de prijs van de valuta is gestegen, verkopen de oprichters al hun munten, waarna de koers een vrije val maakt. De oprichters ontvangen bakken met geld, maar alle andere investeerders blijven met waardeloze cryptomunten over.

Maar ook zien we de afgelopen jaren steeds vaker crypto exchanges, wallets, crypto trading bots en beleggingsfondsen die niet echt blijken te zijn. Slachtoffers zijn hun geld meteen kwijt nadat ze het hebben overgemaakt.

Pas daarom goed op voor oplichtingspraktijken en scams. Doe altijd onderzoek naar een bedrijf, organisatie of cryptocurrency voordat u hiermee in zee gaat.

veilig in crypto beleggen

Tip 7: Laat uw geld door experts beleggen

Natuurlijk, u kunt uw eigen geld beleggen. Maar het is ook mogelijk om uw geld door experts te laten beleggen. Crypto experts weten hoe ze in zowel dalende als stijgende markten winst kunnen boeken. Het kan daarom meer geld opleveren wanneer u uw investering door iemand anders laat uitvoeren. Maar wie zou dat dan kunnen doen? Crypto Select Invest, bijvoorbeeld.

Bij Crypto Select Invest kunt u crypto obligaties kopen en profiteren van de hoge rendementen die men kan behalen binnen de cryptomarkt. Deze crypto obligaties worden voor een prijs van 1000 euro per stuk verkocht. Om mee te doen moet u minimaal 5 obligaties kopen.

Ervaren crypto beleggers zullen het geld van deelnemers beleggen in cryptocurrencies. De winst die zijn realiseren wordt uitgekeerd aan de deelnemers van Crypto Select Invest. Bekijk de voorwaarden voor deelname aan Crypto Select Invest.

Wilt u deelnemen aan Crypto Select Invest? Dan kunt u zichzelf aanmelden door op onderstaande knop te klikken.

logo van crypto select invest