Waarom dalen cryptocurrencies in waarde en welke kansen biedt dit?

dalende cryptomarkt crash

Inhoudsopgave

Wanneer u het nieuws rondom de cryptomarkt in de gaten heeft gehouden, is het u niet ontgaan dat de prijzen van cryptocurrencies flink zijn gedaald. De prijzen van vrijwel alle cryptocurrencies zijn in slechts een aantal dagen tijd meer dan 30% van hun waarde verloren. Terra heeft, met zijn LUNA-token, 100% van zijn waarde verloren.

Dit roept veel vragen op, en in sommige gevallen angst, bij beginnende crypto handelaren. Wat betekent een dalende cryptomarkt? Is de cryptomarkt een bubbel die op ontploffen staat? Moeten we ons zorgen maken bij een crypto crash? Wij vertellen u graag wat er aan de hand is, en leggen uit waarom een dalende cryptomarkt kansen biedt.

Waarom hebben we te maken met een dalende cryptomarkt?

Financieel en economisch gezien is 2022 een onzeker jaar. We komen net uit de corona-crisis en lijken direct tegen een volgende crisis aan te lopen.

De afgelopen jaren hebben centrale banken veel geld bij gedrukt. Dat doen ze altijd, maar de afgelopen jaren draaide de geldprinter overuren. Zo probeerden centrale banken de economie, die flink werd geraakt door de corona-crisis, draaiende te houden. Door het grote aanbod geld wordt ons geld steeds minder waard. Dit resulteert in inflatie.

Door de lage rentestanden was het de afgelopen jaren makkelijker om geld te lenen. Mensen konden, vergeleken met voorgaande jaren, een goedkope hypotheek afsluiten. De vraag naar huizen nam toe, terwijl het aanbod gelijk bleef en na verloop van tijd zelfs daalde. Er ontstond een huizencrisis.

De oorlog in Oekraïne, welke in februari 2022 van start ging, gooide extra olie op het vuur. Het zorgde ervoor dat prijsstijgingen werden versterkt. Zo zagen veel mensen hun energierekening verdubbelen.

Weinig vertrouwen in de Federal Reserve

Op 4 mei maakte Jerome Powell, voorzitter van Federal Reserve, maatregelen bekend rondom de hoge inflatiecijfers en stijgende rentes in de Verenigde Staten. De cryptomarkt heeft echter weinig vertrouwen in het feit dat Jerome Powell de problemen zal oplossen. Op hetzelfde moment denkt een groot deel van de cryptomarkt dat de economie in een recessie terecht zal komen.

Problemen bij Terra (LUNA) en UST

In het begin van mei 2022 werd duidelijk dat Terra, een protocol dat zorgt voor de stabilisatie van de UST-stablecoin, niet meer werkt. UST zou door middel van Terra gekoppeld moeten zijn aan de Amerikaanse dollar. Deze koppeling, ook wel de peg genoemd, brak en de prijs van UST, die altijd $1 zou moeten zijn, daalde naar een waarde van $0,2.

De waarde van LUNA, de cryptocurrency van Terra, daalde vervolgens 100% in waarde. Waar de cryptomunt in eind april nog voor $95 werd verhandeld, daalde de waarde halverwege mei naar een dieptepunt van $0,00001675.

De problemen rondom Terra zorgde voor een kettingreactie. Veel mensen verloren hun vertrouwen in crypto, en besloten massaal hun cryptobezittingen te verkopen. Ook cryptocurrencies als Bitcoin daalde vervolgens in waarde, tot een prijs van zo’n $27.000.

Wereldwijd gezien heerst er op dit moment veel onzekerheid. Een grote groep mensen is bang dat steeds meer mensen hun rekeningen niet kunnen betalen. Stijgende rentes zorgen ervoor dat ook de hypotheekprijzen omhoog zullen gaan. Op het moment dat een grote groep mensen hun hypotheek niet meer kan betalen, zou dat voor een nieuw probleem kunnen zorgen.

Deze onzekerheid, in combinatie met de gebeurtenis bij Terra, zorgt ervoor dat mensen cryptocurrencies omzetten naar fiat valuta’s. Als gevolg dalen de prijzen van cryptocurrencies, wat voor een crypto crash heeft gezorgd.

En crash van de cryptomarkt biedt kansen

Ondanks dat een groot aantal mensen angstig wordt van een crash, zou u hier eigenlijk blij mee moeten zijn. Fluctuaties horen bij financiële producten, en dat geldt helemaal voor cryptocurrencies.

Tijdens een crash kan veel geld verdiend worden. Dit is namelijk het moment om voor een goedkope prijs in te stappen, en een zo groot mogelijk rendement te boeken.

Beleggen in tijden van economische onzekerheid en dalende koersen klinkt misschien spannend. U kunt het daarom ook door een professionele partij laten uitvoeren, zoals Crypto Select Invest.

Beleggen in crypto obligaties bij Crypto Select Invest

Bij Crypto Select Invest kunt u beleggen in crypto obligaties. Dit betekent dat u kunt profiteren van stijgende prijzen, zonder zelf als handelaar actief te hoeven zijn. In plaats daarvan zal een team, bestaande uit beleggingsexperts, uw geld beleggen in cryptocurrencies. De winsten die worden behaald, zullen aan de deelnemers van Crypto Select worden uitgekeerd.

Iedereen kan aan Crypto Select deelnemen. Obligaties worden verkocht met een prijs van 1000 euro. U zult minimaal 5 obligaties moeten kopen om mee te kunnen doen. Hier lees u meer over de voorwaarden voor deelname.

Wilt u deelnemen aan Crypto Select Invest? Dan kunt u zichzelf aanmelden door op onderstaande knop te klikken.

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen? Dan raden we u aan om hieronder een reactie achter te laten. Wij proberen zo snel mogelijk op uw reactie te reageren. Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo van crypto select invest