Wat zijn de voor- en nadelen van een crypto beleggingsfonds?

crypto beleggingsfonds

Inhoudsopgave

De kans is groot dat u steeds vaker over crypto beleggingsfondsen hoort. Dit is voor veel mensen een manier om te kunnen profiteren van de mooie rendementen die met de handel in crypto behaald kunnen worden, zonder zelf actief te hoeven traden. Voordat u besluit deel te nemen aan een crypto investeringsfonds is het raadzaam meer informatie over zulke fondsen op de zoeken. Hieronder bespreken we daarom de belangrijkste voor- en nadelen van een crypto beleggingsfonds.

Wat is een crypto beleggingsfonds?

Een crypto beleggingsfonds is een punt waar geld van verschillende mensen samenkomt, wat samen het fondsbedrag wordt genoemd. De beheerder van het crypto beleggingsfonds gaat vervolgens het fondsbedrag beleggen in cryptocurrencies. De winst die met het fondsbedrag wordt behaald, zal verdeeld worden over de deelnemers van het crypto beleggingsfonds.

Al tientallen jaren kunnen mensen van een beleggingsfonds gebruik maken. Ook binnen de aandelenwereld zijn er verschillende fondsen waar je aan kunt deelnemen. Het verschil tussen een cryptofonds en aandelenfonds is dat de beheerder van het cryptofonds het geld zal beleggen in crypto, terwijl het geld van een aandelenfonds in aandelen wordt geïnvesteerd.

geld investeren in crypto obligaties

De voordelen van een crypto beleggingsfonds

Beleggen in een cryptofonds heeft verschillende voordelen. Hieronder gaan we in op wat volgens ons de belangrijkste voordelen van een crypto beleggingsfonds zijn. Natuurlijk kunnen deze voordelen per fonds en marktsituatie verschillen.

1. Beleggen kost minder tijd en moeite

Beleggen in een product dat u niet begrijpt, heeft vaak weinig kans van slagen. Actief handelen in cryptocurrency kost daarom redelijk wat tijd. U zult niet alleen de onderliggende technologie, de blockchain, moeten begrijpen, maar uzelf ook moeten inlezen over hoe bepaalde cryptocurrencies werken. Dan is het ook nog eens nodig om dagelijks het nieuws binnen de markt bij te houden. Door van een cryptofonds gebruik te maken bespaart u uzelf een hoop tijd en moeite.

2. Een expert belegt uw geld

De fondsbeheerder heeft een expert aangesteld die veel verstand heeft in wat hij/zij doet. De kans dat een expert positieve rendementen boekt is vele malen groter dan de kans dat een amateur/beginners dit doet. Beleggen in een cryptofonds kan in sommige gevallen veiliger zijn dan zelf in crypto beleggen. Waarom zou u het niet laten uitvoeren door een expert wanneer u deze mogelijkheid hebt?

3. In één keer gespreid beleggen

Gespreid beleggen zorgt ervoor dat u belegd vermogen kunt beschermen tegen prijsschommelingen. Wanneer cryptocurrency A in waarde daalt, zou deze daling kunnen worden opgevangen door de prijsstijgingen van cryptocurrency B en C. Gespreid beleggen kost echter meer tijd, omdat u meerdere cryptocurrencies zult moeten onderzoeken. Binnen een cryptofonds zullen experts uw geld in meerdere cryptocurrencies beleggen, zodat u dat zelf niet hoeft te doen.

4. Kan gebruikt worden naast zelf actief handelen (voor spreiding)

Ook wanneer u zelf al handelt in cryptocurrency zou u een cryptofonds kunnen gebruiken. Op deze manier zorgt u voor spreiding van uw vermogen. Mochten er door uw eigen handelen iets mis gaan, zouden deze verliezen nog kunnen worden opgevangen door de rendementen die u door middel van het cryptofonds behaalt.

5. Profiteren van aantrekkelijke rendementen

Cryptocurrencies zijn ontzettend volatiel. De prijzen kunnen in één dag flink stijgen, maar natuurlijk ook dalen. Door te beleggen in een crypto beleggingsfonds kunt u profiteren van de aantrekkelijke winsten die binnen de cryptomarkt te behalen vallen. Beleggingsexperts kunnen verschillende strategieën en technieken gebruiken waardoor het ook mogelijk is om een winst te behalen wanneer de prijzen van cryptocurrencies dalen. Dit wordt ook wel een short positie genoemd.

beleggingen in crypto

De nadelen van een crypto beleggingsfonds

Geld investeren in een cryptofonds kent dus verschillende voordelen. Toch is het ook belangrijk om ook de nadelen te belichten. Hieronder leest u de nadelen van een crypto beleggingsfonds.

1. Je hebt minder controle

Een expert zal uw geld beleggen. Dit betekent dat u verder geen controle heeft over uw vermogen. U zult de expert volledig moeten vertrouwen. Het is daarom erg belangrijk dat u kiest voor een crypto beleggingsfonds dat u volledig kunt vertrouwen. Doe goed onderzoek alvorens u besluit met een fonds in zee te gaan.

2. Extra kosten

De fondsbeheerder is dagelijks bezig met het beleggen van uw geld. Daar wil de beheerder natuurlijk (en geheel terecht) ook wat aan verdienen. U zult altijd moeten betalen voor de diensten van een crypto beleggingsfonds. Het kan zijn dat een fonds een percentage verdient over de winsten die men met uw geld boekt, of betaalt u maandelijks een vast bijdrage.

3. U kunt geld verliezen

Ook wanneer u belegt in een cryptofonds kunt u geld verliezen. Dat geldt natuurlijk voor ieder financieel product. Beleggen in aandelen, obligaties, cryptocurrencies, ETF’s, ETN’s en fondsen is niet geheel zonder risico. Het is daarom belangrijk geen geld te beleggen dat u eigenlijk niet kunt missen.

Wat is beter dan een fonds? Beleggen in crypto obligaties!

Het is ook mogelijk om te beleggen in crypto obligaties. Volgens sommigen is dit te vergelijken met beleggen in een crypto beleggingsfonds. Toch zitten er een aantal verschillen tussen beleggen in een fonds en beleggen in crypto obligaties.

U kunt bij Crypto Select Invest crypto obligaties, elk met een prijs van 1000 euro. Het is noodzakelijk om minimaal 5 obligaties te kopen voordat u kunt meedoen. Bij het kopen van een obligatie leent u geld als het ware uit aan Crypto Select Invest. De beleggingsexperts zullen dit geld vervolgens gaan beleggen in cryptocurrencies. Het rendement dat de beleggingsexperts behalen zal verdeeld worden over de kopers van de obligaties.

Door te beleggen in crypto obligaties kunt u een mooi rendement op uw vermogen behalen, zonder zelf actief te hoeven handelen in crypto. Hier leest u meer over Crypto Select Invest. Wilt u deelnemen aan Crypto Select Invest? Dan kunt u zichzelf aanmelden.

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen? Dan raden we u aan om hieronder een reactie achter te laten. Wij proberen zo snel mogelijk op uw reactie te reageren. Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo van crypto select invest