Veilig beleggen in cryptomunten – Hoe kunt u dat doen?

veilig beleggen in cryptomunten

Inhoudsopgave

Steeds meer mensen maken de keuze om hun geld te beleggen in cryptomunten. We zien dat de rendementen uit cryptobeleggingen een stuk hoger uit kunnen vallen dan het geval is bij investeringen in andere financiële producten. Ondanks de mooie cijfers die veel beleggers behalen, is het belangrijk om ook bewust te zijn over de gevaren en risico’s. Er valt namelijk ook veel geld te verliezen. Gelukkig kunt u nog steeds veilig beleggen in cryptomunten, wat we in dit artikel verder zullen uitleggen.

Wat is het risico van investeren in crypto?

Bij iedere belegging die u maakt loopt u een risico op verlies van geld. Dat geldt niet alleen voor crypto, maar ook voor beleggingen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties, edelmetalen of kunstvoorwerpen. Niemand weet van te voren of de prijs van een product gaat stijgen. Het is slechts mogelijk om op basis van een technische of fundamentele analyse een voorspelling te doen.

Toch wordt crypto gezien als een risicovoller beleggingsproduct dan bijvoorbeeld aandelen of edelmetalen. Dit komt doordat cryptocurrencies een hoog-volatiel beleggingsproduct zijn. Het is niet apart wanneer de waarde van een cryptomunt als Bitcoin in slechts één dag met 10% stijgt of daalt. Bij andere beleggingsproducten zou dit een uitzonderlijke en opvallende situatie zijn.

Cryptocurrencies zijn vergeleken met andere financiële producten ontzettend nieuw en er is nog maar weinig regulatie. Hierdoor kan de koers van een cryptocurrency veel sterker fluctueren dan we bij andere producten zien.

Ook is het belangrijk om te weten dat er veel oplichting plaatsvindt binnen crypto, net zoals bij iedere andere financiële sector. Veel banken hebben last van phishing, en dat geldt ook voor bedrijven binnen de cryptomarkt. Helaas worden dagelijks veel mensen opgelicht door criminelen die een neppe broker of nep crypto fonds opzetten. Mensen die geld overmaken naar deze partijen kunnen hun beloofde rendementen vervolgens nooit laten uitbetalen.

Het mag duidelijk zijn dat het erg risicovol kan zijn om te beleggen in crypto. Daardoor zou u zichzelf kunnen afvragen of het nog wel verstandig is om te beleggen in crypto’s als Bitcoin, Ethereum en Ripple.

Is beleggen in Bitcoins en andere crypto’s verstandig?

Beleggen in Bitcoin en altcoins (alle andere munten behalve Bitcoin) kan verstandig zijn, omdat het een mooi rendement op uw investering kan opleveren. Er zijn dus redenen te bedenken waarom u zou moeten investeren in crypto. Echter moet u rekening houden met het verlies op risico van inleg. Dit risico is namelijk altijd aanwezig.

Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar waar u in belegt. Volg dus niet zomaar het advies van iemand anders op, en investeer nooit geld dat u eigenlijk niet kunt missen. Gelukkig zijn er ook nog een aantal andere manieren om veilig te beleggen in cryptovaluta, waarvan onderstaande manier in onze ogen een van de veiligste is.

beleggen in cryptocurrency

Hoe kunt u beginnen met veilig beleggen in cryptomunten?

Wanneer u wilt investeren in Bitcoins en andere cryptomunten, heeft u een account bij een crypto exchange of broker nodig. Dit is een platform waar u cryptomunten kunt aanschaffen en bewaren in een zogeheten crypto wallet. Mocht u hier nog geen ervaring mee hebben, kan de informatie die op u afkomt overweldigend overkomen.

Het kan daarom verstandig zijn om uw belegging door iemand anders te laten uitvoeren. Natuurlijk moet dit iemand zijn hier hier veel verstand en ervaring in heeft. Dit scheelt u niet veel tijd en geld, maar kan ook nog eens een stuk veiliger en minder risicovol zijn dan wanneer u het zelf doet.

Wat is de veiligste manier om in crypto te beleggen?

Veilig beleggen in cryptomunten kan door het uit te besteden aan professionele experts. Cryptovaluta’s hebben een ontzettend groot potentieel aangezien de markt nog jong is. Het is zonde om mogelijke kansen op hoge winstpotentie te laten liggen. Wanneer u het beleggen overlaat aan experts, heeft u de kans om hogere rendementen te behalen dan wanneer u besluit zelf te beleggen in cryptocurrency.

Crypto Select Invest

Crypto Select Invest is een Nederlands bedrijf dat speciale crypto obligaties uitgeeft. Iedereen heeft de mogelijkheid zo’n obligatie te kopen, om vervolgens te kunnen beleggen in cryptomunten. Het geld dat u investeert zal door professionele crypto traders gebruikt worden om te beleggen. Deze experts zijn in staat om door middel van verschillende technieken en strategieën in zowel een stijgende als dalende markt een rendement op uw investering te behalen.

Iedereen die obligaties heeft aangeschaft ontvang maandelijks of jaarlijks een mogelijk rendement op de bankrekening. De hoogte van het rendement is afhankelijk van het bedrag dat men belegt en de prestaties van de experts.

Stichting Bewaarder EuroGroei Fondsen is een onafhankelijke stichting die als bewaarder van de fondsen optreedt. U hoeft zich daarom ook geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van Crypto Select.

beleggen in bitcoin en crypto

Hoeveel investeren in Crypto Select?

Niet gek dat u zichzelf afvraagt hoeveel u eigenlijk moet investeren in Crypto Select. Het is mogelijk om obligaties van €1.000,- te kopen, met een minimum van 5 participaties. Dit betekent dat u minimaal €5.000,- moet kunnen beleggen in Crypto Select Invest. U kunt vanuit zowel Nederland als België beleggen in cryptomunten via Crypto Select.

Waarom is beleggen via Crypto Select veiliger?

Als u nog een beginner bent in het beleggen van crypto, zult u merken dat het nog niet zo makkelijk is om te investeren in crypto. Natuurlijk is het makkelijk om crypto te kopen. Beleggen kan al vrij snel en eenvoudig met een crypto beleggings app. Alleen het kopen van crypto wil nog niet zeggen dat u ook een positief rendement zult behalen.

Er is veel kennis nodig om op een veilige manier in crypto te beleggen. Wanneer u deze kennis niet heeft, kost het veel tijd en moeite om deze kennis op te doen. Het kan daarom verstandiger zijn om dit uit te besteden. De kans dat experts een positief rendement op cryptobeleggingen behalen is immers groter dan de kans dat iemand zonder kennis dit doet. Door gebruik te maken van Crypto Select bent u ook nog eens minder tijd en moeite kwijt.

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen? Dan raden we u aan om hieronder een reactie achter te laten. Wij proberen zo snel mogelijk op uw reactie te reageren. Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo van crypto select invest