Is beleggen in Bitcoins verstandig?

instapmoment crypto

Inhoudsopgave

Misschien ziet u steeds meer mensen in uw omgeving beleggen in Bitcoin. Het internet staat ook nog eens vol met succesverhalen over mensen die rijk zijn geworden na een investering in cryptocurrencies. U vraagt zichzelf misschien af, is beleggen in Bitcoins verstandig? Of kunt u zichzelf beter niet in deze markt bevinden? Wij zochten het voor u uit en geven graag antwoord.

Wat zijn Bitcoins?

Bitcoin is ’s werelds eerste cryptocurrency, welke sinds januari 2009 verhandeld kan worden. Cryptocurrencies zijn een digitale valuta die op de blockchain draaien. De blockchain is een decentraal netwerk van computers welke allemaal een kopie van de geschiedenis bewaren.

U kunt Bitcoin gebruik voor het verrichten van betalingen, al zien we dat Bitcoin steeds vaker als beleggingsproduct wordt gebruikt. De waarde van Bitcoin is sinds het ontstaan dan ook al flink toegenomen. Waar Bitcoin in zijn beginjaren voor nog minder dan één Amerikaanse dollar werd verhandeld, bereikte Bitcoin aan het einde van 2021 een waarde van zo’n 70.000 dollar.

is beleggen in bitcoins verstandig

Is Bitcoin een goede belegging?

Bitcoin kan een goede belegging zijn, al is dat wel van een aantal zaken afhankelijk. U zult bijvoorbeeld op het juiste moment moeten in- en uitstappen om een positief rendement te kunnen realiseren. Het is daarnaast belangrijk om een handelsstrategie te volgen die bij u past en een risicoprofiel op te stellen.

Kan ik al mijn geld verliezen met Bitcoin?

Het is mogelijk om al uw geld te verliezen na een investering in Bitcoin. De waarde van Bitcoin kan immers dalen. Wanneer u Bitcoin voor een lager bedrag dan de aankoopwaarde verkoopt, realiseert u een verlies op uw belegging.

Hoeveel minimaal investeren in Bitcoin?

U kunt ieder bedrag in Bitcoin investeren. Bitcoin is deelbaar, waardoor u niet per se een hele Bitcoin hoeft te kopen. Toch zien we dat sommige crypto exchanges en brokers een minimum hanteren om te beginnen met handelen. Hoe hoog dit minimale bedrag ligt, kan per exchange verschillen. U kunt dus 100 euro investeren in Bitcoin, maar hebt ook de mogelijkheid om slechts 50 euro in Bitcoin te beleggen.

Is het te laat om Bitcoins te kopen?

Het hoeft niet te laat te zijn om Bitcoins te kopen. De koers van Bitcoin fluctueert. In de toekomst zouden zich aantrekkelijke koopmomenten kunnen voordoen. Door Bitcoin op het juiste moment te kopen en verkopen, kunnen positieve rendementen verwezenlijkt worden.

Wat zijn de gevaren van beleggen in Bitcoins?

Wanneer u Bitcoin ervaringen leest, komt u veel succesverhalen tegen. Veel mensen zijn rijk geworden door een belegging in cryptocurrencies als Bitcoin. Toch lezen we ook vaak negatieve Bitcoin ervaringen. Er zijn zonder twijfel gevaren en risico’s gebonden aan crypto. Dit zijn de belangrijkste Bitcoin gevaren:

  • Geen toezicht. Er is vrijwel geen toezicht op de cryptomarkt, waardoor de kans op verlies van vermogen (door hoogvolatiliteit of oplichting) groter is.
  • Ondoorzichtig. Iedereen kan een eigen cryptocurrency opzetten. In sommige gevallen is het niet duidelijk wie de oprichter van een cryptocurrency is. De markt kan ondoorzichtig zijn.
  • Volatiel. De waarde van een cryptocurrency kan, doordat er vrijwel geen toezicht is, sterk fluctueren. Dit kan positief uitpakken, maar zorgt in sommige gevallen voor verlies van geld.

Waarom zou u wel in Bitcoin moeten beleggen?

De belangrijkste reden om in Bitcoin te beleggen is het rendement dat mogelijk te behalen valt. Fluctuaties binnen de cryptomarkt zijn groter dan binnen andere markten. Wanneer men belegt in andere financiële producten, zoals aandelen, obligaties of ETF’s, vallen de te behalen rendementen veel lager uit dan binnen de cryptomarkt. Veel mensen hebben daarom goede ervaringen met Bitcoin.

Wanneer u een groot rendement over uw vermogen wilt realiseren, kan een belegging in crypto als Bitcoin interessant zijn.

Hoe beginnen met investeren in Bitcoin?

geld verliezen door bitcoin

Het is mogelijk om zelf te beleggen in Bitcoin. Dat kunt u doen door Bitcoin (of een andere cryptovaluta) te kopen op een crypto exchange of broker. Dit is een online platform waar u crypto kunt verhandelen. Na voltooing van aankoop zullen de gekochte cryptocurrencies direct naar uw crypto wallet worden verplaatst. Een crypto wallet kan vergeleken worden met een bankrekening; hier worden cryptocurrencies bewaard.

Maar, in welke crypto investeren? Investeren in Bitcoin of altcoins? Daar kunt u onderzoek voor doen. Bekijk verschillende cryptocurrencies en bepaal voor uzelf in welke cryptocurrency u vertrouwen heeft.

Hoe veilig beleggen in Bitcoin?

Het is mogelijk om veilig in Bitcoin te beleggen. Wilt u als beginner in crypto beleggen? Onderstaande tips kunnen u daarbij helpen. Toch loopt u, ondanks het toepassen van onderstaande tips, altijd een risico op het verlies van vermogen.

  • Doe altijd zelf onderzoek naar een cryptocurrency. Dat kan door middel van een fundamentele of technische analyse. Zo weet u bijvoorbeeld of u beter kunt investeren in Bitcoin of altcoins.
  • Houdt in een logboek bij welke cryptocurrencies u heeft gekocht, en waarom u dat heeft gedaan. Zo kunt u leren van winstgevende of verlieslijdende posities.
  • Laat uzelf niet beïnvloeden door anderen. Maak keuzes op basis van eigen onderzoek en laat uzelf niet beïnvloeden door anderen; zij kunnen het immers ook fout hebben.
  • Investeer geen geld dat u niet kunt missen. Houdt er altijd rekening mee dat geïnvesteerd geld verloren kan gaan. Vermijdt grote problemen en investeer geen geld dat u niet kunt missen.
  • Besteedt het uit aan experts. U kunt uw vermogen door experts in crypto laten beleggen. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door crypto obligaties van Crypto Select Invest te kopen.

Beleggen in Bitcoin en crypto bij Crypto Select Invest

Bij Crypto Select Invest kunt u beleggen in crypto obligaties. Dit betekent dat u kunt profiteren van stijgende prijzen, zonder zelf als handelaar actief te hoeven zijn. In plaats daarvan zal een team, bestaande uit beleggingsexperts, uw geld beleggen in cryptocurrencies. De winsten die worden behaald, zullen aan de deelnemers van Crypto Select worden uitgekeerd.

Iedereen kan aan Crypto Select deelnemen. Obligaties worden verkocht met een prijs van 1000 euro. U zult minimaal 5 obligaties moeten kopen om mee te kunnen doen. Hier lees u meer over de voorwaarden voor deelname.

Wilt u deelnemen aan Crypto Select Invest? Dan kunt u zichzelf aanmelden door op onderstaande knop te klikken.

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen? Dan raden we u aan om hieronder een reactie achter te laten. Wij proberen zo snel mogelijk op uw reactie te reageren. Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo van crypto select invest