Is dit het juiste instapmoment voor crypto?

instapmoment crypto

Inhoudsopgave

De cryptomarkt is volatiel. De ene dag stijgen de koersen gemiddeld 10%, terwijl ze de eerstvolgende dag alweer met 30% dalen. Men kan zich daarom afvragen of het wel het juiste moment is om in te stappen. Wanneer u nog moet beginnen met beleggen in crypto, is het moeilijk om het instapmoment te bepalen.

Laten we daarom eens gaan kijken wanneer u het beste crypto kunt kopen en verkopen. De handel in crypto draait immers niet alleen om het kopen van crypto, maar natuurlijk ook om het op tijd verkopen van crypto.

Wanneer beleggen in crypto?

Beleggen in crypto is voor iedereen weggelegd die een rendement over zijn vermogen wil verdienen. De creditrente staat al jaren op een laag niveau, waardoor we nauwelijks rendement over spaargeld behalen. Dit maakt het interessant om te gaan kijken naar andere investeringsmogelijkheden.

Al decennia lang beleggen mensen hun geld in aandelen, indexfondsen, forex en obligaties. In 2009 is daar een nieuwe beleggingsmogelijkheid bijgekomen. Dit was namelijk het jaar waar ’s werelds eerste cryptocurrency, Bitcoin, door Satoshi Nakamoto werd gelanceerd.

Cryptocurrencies zijn een digitale valuta die van de blockchaintechnologie gebruik maken. Steeds meer mensen beleggen in geld in deze cryptovaluta, omdat het rendement hier gemiddeld genomen groter is dan bij veel andere beleggingsproducten.

Elke maand crypto kopen

Zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers gebruiken Dollar Cost Averaging (DCA). Dit is een beleggingsstrategie waar u iedere maand crypto koopt. De frequentie, het bedrag en de cryptocurrency wordt van te voren bepaalt. De strategie zou er dus als volgt uit kunnen zien:

  • 25 januari investeert u 500 euro in Bitcoin;
  • 25 februari investeert u 500 euro in Bitcoin;
  • 25 maart investeert u 500 euro in Bitcoin;
  • 25 april investeert u 500 euro in Bitcoin;
  • 25 mei investeert u 500 euro in Bitcoin;
  • etc.

Door iedere maand op hetzelfde moment dezelfde crypto te kopen, koopt u uiteindelijk de gemiddelde prijs. Dit maakt het kopen van crypto voor beginners makkelijk. Zij hoeven niet het juiste instapmoment te bepalen en worden niet beïnvloed door de koers. Ook veel gevorderde handelaren gebruik DCA, om hun portfolio op deze manier te spreiden.

elke maand crypto kopen met DCA

Is dit het juiste instapmoment voor crypto?

Succesvolle beleggers investeren wanneer de koersen in het rood staan. Dit is namelijk het moment om cryptocurrencies voor een goedkope prijs aan te schaffen. Wanneer de aankoopprijs zo laag mogelijk is, kan er een zo groot mogelijk rendement behaald worden op de investering.

Wanneer u denkt dat de prijzen van cryptocurrencies laag staan, zou dit wel eens het juiste instapmoment in crypto kunnen zijn. Hier komt u al snel achter door de huidige koers te vergelijken met de historische koersgegevens.

In welke crypto investeren?

Wilt u crypto kopen als beginner? Dan kunt u natuurlijk altijd 100 euro investeren in Bitcoin. Zo komt u er snel achter hoe de cryptomarkt werkt. Maar moet u wel investeren in Bitcoin, of niet? Bitcoin kopen, of niet? Het aanbod cryptocurrencies is ontzettend groot. Alle cryptocurrencies behalve Bitcoin noemen we altcoins (alternatieve coins). Veel mensen behalen winst om een investering in altcoins. Maar welke altcoin zou u dan moeten kopen?

Het is belangrijk om een doel voor ogen te hebben. Wilt u investeren voor de lange termijn? Dan moet u op zoek naar een cryptocurrency waarvan u verwacht dat de prijs op lange termijn zal stijgen. Niet iedere cryptocurrency is hiervoor geschikt. Een groot aantal cryptocurrencies stijgt in prijs, maar alleen op korte termijn.

Een korte termijn strategie kunt u ook volgen. In welke crypto investeren voor korte termijn is nóg lastiger te bepalen. Veelal maken crypto handelaren gebruik van technische analyses om de koersverwachting op korte termijn te bepalen.

wanneer crypto kopen en verkopen

Wanneer winst nemen bij crypto?

Veel beleggers vinden het bepalen van het instapmoment makkelijker dan het vinden van het juiste verkoopmoment. Wanneer we de koers van een cryptocurrency zien stijgen, is het menselijk dat we afwachten om een zo groot mogelijk rendement te ontvangen. Echter, daar gaat het in veel gevallen fout. Veel mensen gebruiken hun emotie bij het bepalen van het uitstapmoment.

Bij het afromen van crypto is het belangrijk om de van te voren gestelde doelstellingen te volgen. Voordat u een belegging doet, kunt u bepalen met welk rendement u tevreden bent. Is dat een 10% rendement op Ethereum? Zorg er dan voor dat u uw cryptomunten verkoopt zodra deze het gestelde doel hebben behaald. Zo zorgt u ervoor dat u uw crypto winst uitbetalen. Te lang wachten kan voor een verdamping van de winst zorgen.

Crypto kopen en laten verkopen met winst

Weet u niet wanneer u crypto moet kopen en verkopen? Of vind u het lastig om het juiste instapmoment voor crypto te bepalen? Handel in crypto vergt geduld. Niet alleen moet u veel onderzoek doen, ook zult u lang moeten wachten voordat een positief rendement gerealiseerd wordt. Het kan daarom interessant zijn om uw geld te laten beleggen door de crypto experts van Crypto Select Invest.

Bij Crypto Select Invest kunt u profiteren van de te behalen rendementen binnen de cryptomarkt. U hoeft dus niet zelf meer het juiste instapmoment te bepalen. Dat doen onze crypto experts. Om mee te doen, kunt u crypto obligaties kopen. Deze worden verkocht met een prijs van 1000 euro, waarvan u er minimaal 5 moet kopen om mee te kunnen doen.

Ervaren crypto beleggers zullen het geld van deelnemers beleggen in cryptocurrencies. Vervolgens worden de behaalde winsten uitgekeerd aan de deelnemers van Crypto Select Invest. Hier lees u meer over de voorwaarden voor deelname.

Wilt u deelnemen aan Crypto Select Invest? Dan kunt u zichzelf aanmelden door op onderstaande knop te klikken.

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen? Dan raden we u aan om hieronder een reactie achter te laten. Wij proberen zo snel mogelijk op uw reactie te reageren. Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo van crypto select invest