Geld laten beleggen in crypto door experts – Hoe en waar doet u dat?

geld zelf beleggen of laten beleggen in crypto

Inhoudsopgave

Sinds het ontstaan van Bitcoin (in 2009) zijn er veel nieuwe cryptocurrencies bijgekomen. Een groot aantal van deze crypto munten zijn in waarde gestegen. Toch is het realiseren van een positief rendement over een belegging in crypto niet zo makkelijk als veel mensen denken. Hier is veel kennis, tijd en een dosis geluk voor nodig. Een investering blijft immers altijd een risico. Uw geld laten beleggen in crypto door experts kan dit risico verminderen. We leggen u hieronder graag alles uit over zelf beleggen in crypto of het laten uitvoeren van een belegging door derden.

Wat is crypto?

Crypto, de afkorting van cryptocurrency of crypto valuta, is een digitale vorm van geld die draait op de blockchaintechnologie. De blockchain is een technologie waar gegevens opgeslagen kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van een decentraal netwerk dat uit duizenden nodes (computers) bestaat. Iemand die een cryptotransactie uitvoert, verstuurt de transactie eerst naar het netwerk van de blockchain. De nodes zullen vervolgens controleren of de transactie valide is, waarna deze wordt verwerkt door de transactie op te slaan in de database. Iedere node heeft een kopie van deze database. Hierdoor heeft de blockchain geen single-point-of-failure, waar centrale systemen wel last van hebben.

geld laten beleggen in crypto

Met cryptocurrency kunt u betalingen uitvoeren of geld beleggen. Bekende cryptocurrencies als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) zijn de afgelopen jaren in waarde gestegen. Daarom willen steeds meer mensen hun geld beleggen in crypto.

Waar beleggen in crypto?

U kunt beleggen in crypto bij een daarvoor ingerichte crypto exchange of broker. Een bekende crypto exchange is Binance of KuCoin, maar ook Nederlandse brokers als Amdax of Bitcoin Meester, Bitvavo en Yieldt zijn erg populair onder crypto handelaren.

Zelf beleggen in crypto hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar is wel altijd risicovol. U loopt namelijk altijd het risico dat ingelegd geld voorgoed verloren gaat. Daarom is zelf in crypto beleggen voor beginners niet aan te raden. Wanneer u als beginner toch graag wil profiteren van de rendementen die te behalen vallen, kunt u ervoor kiezen om iemand voor u te laten beleggen. Denk bijvoorbeeld aan een crypto beleggingsfonds of indexbeleggen in crypto.

Hoeveel investeren in crypto?

Sommige beleggers kiezen ervoor om tienduizenden euro’s te beleggen in Bitcoin of andere cryptomunten. Een andere groep investeert liever een paar tientjes of enkele honderden euro’s in crypto. Maar hoeveel zou u moeten investeren in crypto?

Anderen kunnen niet voor u bepalen hoeveel u zou moeten investeren in crypto, en daarom kunnen wij u hierin ook geen advies geven. Het is belangrijk om nooit geld te beleggen dat u eigenlijk niet kunt missen. Het risico op verlies van geld is hiervoor namelijk te groot. Ga er altijd vanuit dat u ingezet geld verliest, zodat u geen onnodige gevaren loopt.

Crypto zelf beleggen of laten beleggen?

Het is belangrijk om na te denken of u zelf wilt beleggen via bank of broker, of dat u iemand anders uw geld laten beleggen. Gelukkig zijn er genoeg redenen te bedenken of zelf beleggen of laten beleggen een betere optie voor uzelf is. Denk eens over de volgende vragen na:

  • Heeft u genoeg kennis over crypto en blockchain om onderzoek en analyse uit te kunnen voeren?
  • Beschikt u over kennis waarmee u een technische analyse kunt uitvoeren?
  • Wilt u iedere dag het crypto nieuws in de gaten houden om op de hoogte te zijn van wat er speelt binnen de markt?
  • Heeft u de tijd om meer te leren over crypto en onderzoek te doen naar bepaalde cryptocurrencies?

Zelf beleggen in crypto kost veel tijd. Een succesvolle belegging vergt veel onderzoek, en dus tijd. Ook kan zelf beleggen in crypto voor veel stress zorgen. Cryptomunten als Bitcoin laten beleggen door een expert kan daarom een verstandige optie zijn. Wat denkt u: is geld laten beleggen de beste keus binnen uw situatie?

Waar kunt u geld laten beleggen in crypto?

Er zijn verschillende crypto beleggingsfondsen die uw geld kunnen beleggen in munten en tokens die op de blockchain draaien. Geld beheerd beleggen kan, zoals u heeft gelezen, verschillende voordelen opleveren. In Nederland is het toegestaan om te beleggen voor derden, waardoor er veel aanbieders zijn. Hierdoor kost het vaak veel tijd om de beste vermogensbeheerder te vinden.

U hoeft echter niet altijd gebruik te maken van een crypto beleggingsfonds om te kunnen profiteren van de aantrekkelijke rendementen die u bij cryptobeleggingen kunt behalen. Zo is er een opkomst in indexbeleggen voor crypto, maar is het ook mogelijk om te beleggen in crypto obligaties. Deze obligaties worden door Crypto Select Invest uitgegeven.

geld beleggen in obligaties

Beleggen in crypto obligaties

Crypto Select Invest is een uitgever van speciale crypto obligaties. Dit zijn een soort beleggingsobligaties, speciaal opgezet voor cryptocurrency. Het geld dat u overmaakt bij de aanschaf van een obligaties zal door beleggingsexperts van Crypto Select Invest worden geïnvesteerd in cryptocurrency. Het rendement dat de experts van Crypto Select behalen zal worden uitgekeerd aan de kopers van de crypto obligaties.

Het is mogelijk om mee te doen aan Crypto Select Invest wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo is het noodzakelijk om minimaal 5 obligaties van 1000 euro aan te schaffen (totaal 5000 euro) voordat u mee kunt doen. Hier lees u alles over de voorwaarden van Crypto Select Invest.

In crypto munten beleggen wordt door Crypto Select een stuk makkelijker gemaakt. Wilt u graag uw geld beheerd beleggen door de belegging uit te laten voeren door experts? Dan kunt u zichzelf aanmelden voor Crypto Select Invest.

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen? Dan raden we u aan om hieronder een reactie achter te laten. Wij proberen zo snel mogelijk op uw reactie te reageren. Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo van crypto select invest