Waarom u beter geen crypto trading bot kunt gebruiken – Dit zijn de alternatieven!

Beleggen in crypto kan op verschillende manieren. Sommigen mensen volgen Dollar Cost Averaging (DCA), waarbij men iedere maand op een vast moment dezelfde crypto koopt, terwijl anderen liever de Lump Sum-strategie gebruiken. Een volgende groep gebruikt liever een crypto trading bot.

Een crypto trading bot is een robot die automatisch cryptocurrencies verhandelt. Handig, want zo hoeft u als belegger zelf niks meer te doen. In de praktijk blijkt zo’n trading bot echter minder goed aan de verwachtingen te voldoen. Gelukkig is er een alternatief voor de handelsrobot, die veel beter werkt.

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een softwareprogramma dat automatisch cryptocurrencies verhandelt. Daarom noemen we dit ook wel een handelsrobot. De software kan cryptocurrencies automatisch kopen en verkopen, om zo een positief rendement te genereren.

Als gebruiker hoeft u de crypto robot alleen op te zetten. Hiervoor moet u de robot verbinden met een crypto exchange. Vervolgens geeft u aan welke cryptocurrency de robot mag verhandelen. Het is belangrijk dat u genoeg cryptocurrencies in de wallet van de crypto exchange heeft staan. Wanneer de robot eenmaal werkt kunt u meteen een winst verdienen.

De crypto trading bot wordt veelal gebruikt door mensen die weinig tot geen ervaring met beleggen hebben. Een handelsrobot voert zijn beslissingen op basis van de ervaring die deze heeft opgedaan. Alle data wordt opgeslagen, en op basis hiervan worden nieuwe keuzes gemaakt. Dit noemen we ook wel artificial intelligence (AI) of machine learning (ML).

waarom crypto trading bot

Wat zijn de voordelen van een crypto bot?

Het gebruik van een crypto trading bot kan verschillende voordelen hebben:

  • Een crypto trading bot heeft geen emoties, en handelt puur op basis van de koers. Dat is een groot voordeel binnen cryptomarkt, die natuurlijk ontzettend volatiel is.
  • De handelsrobot handelt 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dit betekent dat de robot op ieder moment bezig is met het genereren van een rendement.
  • Crypto trading bots kunnen sneller reageren op koerswijzigingen, waardoor de kans op het genereren van een positief rendement ook vele malen groter is.
  • U hoeft zelf niks meer te doen, en houdt dus veel tijd over wanneer u gebruik maakt van een crypto trading bot.

Wat zijn de nadelen van een crypto bot?

Maar ook kent de crypto handelsrobot enkele nadelen:

  • Voor hackers is een crypto trading bot een belangrijk doelwit. Het hacken van een blockchain is praktisch onmogelijk. Daarom zijn crypto exchanges en trading bots het voornaamste doelwit van hackers.
  • Er is geen fundamentele analyse mogelijk, omdat een crypto trading bot puur en alleen de historische en huidige koers van een cryptomunt kan analyseren.

Waarom niet van een crypto trading robot gebruik maken?

waarom geen crypto bot gebruiken

In verschillende gevallen kan het gebruik van een crypto trading bot veel geld opleveren. Wanneer u zelf geen tijd of moeite wilt besteden aan het vinden van een cryptocurrency, zou een crypto bot een oplossing kunnen zijn. Toch zijn er genoeg redenen om geen gebruik te maken van een crypto handelsrobot.

Na het activeren van de handelsrobot kijken veel mensen niet meer naar de bot om. Dit zorgt ervoor dat de handelsrobot een ideaal doelwit voor hackers en criminelen is. Deze handelsrobot is via een API verbonden met een crypto exchange. Dit geeft hackers een opening. Veel mensen komen er na maanden achter dat hun cryptocurrencies weg zijn door een hack. Dan is het natuurlijk te laat om hier nog iets aan te doen.

Een ander belangrijk argument is dat de handelsrobot geen toekomst kan voorspellen op basis van een fundamentele analyse. Handelingen worden uitgevoerd op basis van historische gegevens en de huidige koers. Een handelsrobot maakt zijn winst op kleine trades. Mensen kunnen een fundamentele analyse uitvoeren om zo de toekomstige koers van een cryptomunt te voorspellen. Ook kunnen zij verschillende strategieën en orders gebruiken om winst te genereren.

Een beter alternatief voor de crypto trading robot

Uw geld laten beleggen door crypto experts zou een beter alternatief voor de handelsrobot zijn. Crypto experts die ervaring hebben binnen hun werkgebied kunnen een groter rendement behalen dan geautomatiseerde crypto bots. In zowel dalende als stijgende markten weten crypto experts een winst te genereren.

Voor welke crypto experts moet u dan kiezen? Dat zouden bijvoorbeeld de experts van Crypto Select Invest kunnen zijn. Hier kunt u profiteren van de rendementen die men binnen de cryptomarkt kan behalen. Het is dus niet meer nodig om zelf te handelen of een crypto trading bot in te stellen.

U kunt meedoen aan Crypto Select Invest door crypto obligaties te kopen. Deze obligaties worden verkocht voor een prijs van 1000 euro. Deelnemers moeten minimaal 5 obligaties aanschaffen om deel te nemen aan Crypto Select Invest.

Ervaren crypto beleggers zullen het geld van deelnemers beleggen in cryptocurrencies. De behaalde winsten worden uitgekeerd aan de deelnemers van Crypto Select Invest. Hier leest u meer over de voorwaarden voor deelname.

Wilt u deelnemen aan Crypto Select Invest? Dan kunt u zichzelf aanmelden door op onderstaande knop te klikken.

logo van crypto select invest