Crypto fondsen vergelijken om zo het beste fonds te vinden

Wilt u uw geld beleggen, dan kunt u uit verschillende crypto fondsen kiezen. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw geld zelf in crypto te beleggen. Dan zult u echter wel tijd moeten vrijmaken om onderzoek te doen naar de verschillende cryptocurrencies en de crypto’s te verhandelen. Een crypto fonds neemt u dit werk uit handen.

Wat is een crypto fonds?

Een crypto fonds is een bedrijf dat geld van anderen mensen in crypto investeert. Deze bedrijven noemen we ook wel beleggingsmaatschappijen of investeringsmaatschappijen en hebben professionele crypto traders in dienst die het geld beleggen. Deze crypto traders hebben veelal jaren ervaring met het verhandelen van cryptocurrencies.

Wanneer u wilt beleggen in een crypto fonds, kunt u dat met euro’s doen. Het is dus niet nodig om eerst crypto te kopen voordat u in een crypto fonds kunt beleggen.

Wat is crypto?

Cryptocurrencies zijn een digitale valuta die op de blockchain draait. De blockchain is een technologie waarmee data opgeslagen kan worden en bestaat uit een groot netwerk van computers. Iedereen kan een computer binnen het netwerk van de blockchain opzetten. Dit maakt crypto een decentrale valuta.

blockchain en crypto

Het voordeel van crypto is dat deze niet door een centrale partij beheerd wordt. Het netwerk heeft de controle over de verwerking van transacties.

Uw cryptocurrencies worden beveiligd middels cryptografie. Iedereen heeft eigen public en private keys. De private keys zijn strict persoonlijk en bij niemand anders dan de rechtmatige eigenaar bekend. Met deze sleutels kunt u toegang krijgen tot uw eigen cryptocurrencies. Ondanks dat de computers in het blockchainnetwerk uw munten bewaren, kunnen zij dus niet bij deze munten komen.

Welke soorten crypto fondsen zijn er?

Er zijn verschillende soorten crypto fondsen. Hieronder gaan we dieper in op deze vormen.

Groene crypto fondsen

Crypto komt helaas vaak negatief in het nieuws om zijn energieverbruik. Toch verbruiken niet alle cryptocurrencies veel energie. Ontwikkelaars zijn continu op zoek naar manieren om een duurzame cryptomunt in de markt te kunnen zetten. Het ziet er naar uit dat dat steeds beter lukt. Er zijn daarom ook groene crypto fondsen.

Groene crypto fondsen investeren hun geld alleen in bedrijven die duurzame energie opwekken voor de crypto-industrie. Wanneer cryptocurrencies van deze energie gebruikmaken, stoten ze minder tot geen Co2 uit. Een bedrijf dat binnen deze markt opereert is Power Ledger.

beleggen in crypto uitbesteden

Crypto index fondsen

De meeste crypto beleggingsfondsen investeren geld van klanten in cryptocurrencies om een zo groot mogelijk rendement te behalen. Wanneer u investeert in een crypto investeringsfonds ontvangt u een deel van het rendement dat het fonds genereert.

Er zijn verschillende soorten crypto index fondsen. Sommige fondsen beleggen alleen in Bitcoin (BTC), de vijf grootste cryptocurrencies, alle gaming-cryptocurrencies, layer 1 cryptocurrencies, etc. Wanneer u op zoek gaat naar een crypto index fonds is de keuze enorm. Bepaal daarom voor uzelf in welk type fonds u wilt beleggen voordat u hiermee begint.

Crypto obligaties

Beleggen in crypto obligaties wordt steeds populairder. Bij deze vorm van beleggen koopt u obligaties die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. De uitgever van de obligaties zal het opgehaalde geld vervolgens laten beleggen in cryptocurrencies. Deze investeringen worden uitgevoerd door crypto experts, die in zowel dalende als stijgende markten een positief rendement kunnen genereren. De winst die de crypto experts realiseren wordt verdeeld onder de kopers van de obligaties.

crypto fondsen vergelijken

Crypto fondsen vergelijken – Hoe het beste crypto fonds vinden?

De keuze is enorm, en daarom kan het vinden van een crypto beleggingsfonds een lastige opgave zijn. We geven u graag een aantal tips bij crypto fondsen vergelijken.

  • Doe altijd goed onderzoek naar de geschiedenis van het bedrijf en de mensen achter het bedrijf. Zo komt u erachter of een bedrijf betrouwbaar is.
  • Ga op zoek naar de ervaringen die anderen met het crypto investeringsfonds hebben.
  • Kijk naar de rendementen die het fonds in het verleden heeft gerealiseerd.

Waar het beste crypto obligaties kopen?

Wilt u uw geld laten beleggen in crypto? Dat kunt u bij Crypto Select Invest doen. Wij zijn een Nederlands bedrijf dat crypto obligaties uitgeeft. Iedereen kan meedoen aan Crypto Select door minimaal 5 crypto obligaties aan te schaffen. Hier leest u meer over de deelnemersvoorwaarden.

Crypto Select Invest laat het beleggen over aan crypto experts. Dit zijn ervaren crypto traders die al jaren als crypto handelaar actief zijn. Ze gebruiken verschillende strategieën om tijdens zowel een bull als bear market winst te genereren.

Wilt u deelnemen aan Crypto Select Invest? Dat kunt u doen door op de onderstaande knop te klikken.

Is Crypto Select Invest veilig?

Het is terecht wanneer u vragen heeft over de veiligheid en betrouwbaarheid van Crypto Select Invest. Daarom zorgt Stichting Bewaarder EuroGroei Fondsen, een onafhankelijke stichting, voor controle over alle fondsen. Deze stichting zorgt ook voor het innen en vrijgeven van alle investeringsgelden, alsook voor de distributering van de investeringsgelden.

Alle voorwaarden zijn vastgelegd in de obligatievoorwaarden. Wilt u de obligatievoorwaarden lezen en meer te weten komen over Crypto Select Invest? Deze vind u hier.

logo van crypto select invest