Een simpele uitleg van de blockchain

simpele uitleg van de blockchain

Inhoudsopgave

Sinds het ontstaan van de eerste blockchain in 2009, is de populariteit van deze technologie alleen maar toegenomen. Blockchains worden steeds vaker gebruikt voor nieuwe toepassingen. Tegenwoordig vinden we niet alleen cryptocurrencies op blockchains, maar is het ook mogelijk om games, applicaties en de metaverse op de blockchain te vinden. Wanneer u nog onbekend met deze technologie bent, wilt u natuurlijk graag een simpele uitleg van de blockchain.

Simpele uitleg van de blockchain – Wat is het en hoe werkt het?

De blockchain is een vrij nieuwe technologie voor de opslag en het delen van data. Dat gebeurt niet op een centrale computer, zoals een webserver, maar op alle computers die deel uitmaken van het decentrale blockchainnetwerk. Zo’n netwerk kan uit duizenden tot miljoenen computers bestaan. Iedereen kan zelf een computer toevoegen aan het netwerk. Daar hoeft men alleen een programma van het internet voor te downloaden.

De computers in het blockchainnetwerk, die nodes worden genoemd, zorgen ervoor dat data op de juiste manier wordt verwerkt. Op hetzelfde moment controleert iedere node of de andere nodes hun werk op de juiste manier uitvoeren. Wanneer een node het vermoeden heeft dat een andere node het werk niet goed uitvoert, kan het gehele netwerk besluiten om desbetreffende node uit het netwerk te verwijderen.

hoe werkt de blockchain

Bitcoin is de eerste blockchain

Bitcoin is ’s werelds eerste blockchain, welke werd ontwikkeld voor het laten draaien van ’s werelds eerste en gelijknamige cryptocurrency. Satoshi Nakamoto, een acroniem, bedacht Bitcoin in 2008. Pas in januari 2009 zag Bitcoin het levenslicht.

Decentraal, onveranderbaar en transparant

Blockchains zijn decentraal, onveranderbaar en transparant. Dit worden ook wel de drie belangrijkste eigenschappen van de blockchaintechnologie genoemd.

Het netwerk bestaat uit een groot aantal nodes, wat de blockchain decentraal maakt. Geen enkele deelnemers heeft meer macht of controle dan andere deelnemers. Alle data die op de blockchain wordt bewaard, kan nooit meer verwijderd worden. Het is slechts mogelijk om data te overschrijven. Dit maakt de blockchain een onveranderbare technologie. Iedereen heeft de mogelijkheid om de verschillende datastromen in te zien. Echter is de inhoud van deze data wel beveiligd tegen invloeden van buitenaf. De blockchain is dus transparant.

Waar kan de blockchain voor gebruikt worden?

Blockchains kan op verschillende manieren gebruikt worden. Hieronder leest u de belangrijkste toepassingen van blockchains.

  • Cryptocurrency. Digitale valuta’s kunnen op de blockchain draaien, en transacties worden verwerkt door de nodes in het blockchainnetwerk.
  • Bewaren van data. Het is mogelijk om data op het geheugen van de nodes in het blockchainnetwerk te bewaren. Een blockchain zou daarom als cloudopslag gebruikt worden.
  • Hosting van applicaties. Ontwikkelaars kunnen code op een blockchain bewaren, waarna eindgebruikers de code kunnen uitvoeren op de nodes in het blockchainnetwerk. Dit noemen we ook wel decentrale applicaties, ofwel dApps.
  • Decentralisatie van de financiële sector. DeFi (Decentralized Finance) is het decentraliseren van financiële diensten en producten die op dit moment nog gecentraliseerd zijn.
  • Gaming. Het is mogelijk om games op een blockchain te laten draaien, waardoor spelers online games kunnen spelen zonder deze zelf te hoeven downloaden.

beleggingen in crypto

Wat is crypto en waarom zou u hierin beleggen?

Veel mensen beleggen in cryptocurrency. Het is namelijk mogelijk om een mooi rendement over uw vermogen te verdienen wanneer u investeert in crypto. De fluctuaties binnen de cryptomarkt (prijsstijgingen en -dalingen) zijn hoger dan binnen andere markten. Beleggingen in andere financiële producten, zoals aandelen, ETF’s, edelmetalen en obligaties leveren vaak lagere rendementen op.

Een groot aantal mensen heeft goede ervaringen met Bitcoin, al kleven er ook risico’s en gevaren aan beleggen in crypto. Het kan daarom verstandig zijn om beleggen in crypto te laten uitvoeren door iemand anders, zoals een beleggingsfonds of Crypto Select.

Beleggen in Bitcoin en crypto bij Crypto Select Invest

Bij Crypto Select Invest kunt u beleggen in crypto obligaties. Dit betekent dat u kunt profiteren van stijgende prijzen, zonder zelf als handelaar actief te hoeven zijn. In plaats daarvan zal een team, bestaande uit beleggingsexperts, uw geld beleggen in cryptocurrencies. De winsten die worden behaald, zullen aan de deelnemers van Crypto Select worden uitgekeerd.

Iedereen kan aan Crypto Select deelnemen. Obligaties worden verkocht met een prijs van 1000 euro. U zult minimaal 5 obligaties moeten kopen om mee te kunnen doen. Hier leest u meer over de voorwaarden voor deelname.

Wilt u deelnemen aan Crypto Select Invest? Dan kunt u zichzelf aanmelden door op onderstaande knop te klikken.

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen? Dan raden we u aan om hieronder een reactie achter te laten. Wij proberen zo snel mogelijk op uw reactie te reageren. Het is ook mogelijk om direct contact met ons op te nemen door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo van crypto select invest